Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Instant plaćanja

Jedina stvar koju uvek nosite sa sobom je mobilni telefon! Od sada možete i da plaćate sa Vašim uređajem i na prodajnim mestima koja podržavaju instant platnu šemu - plaćanje skeniranjem IPS QR koda trgovca ili prezentovanje IPS QR koda trgovcu!
Instant plaćanje je najsavremeniji vid plaćanja koji omogućava korisnicima, fizičkim i pravnim licima, da obave plaćanja u domaćem platnom prometu i skoro trenutno izvršenje transakcija u bilo koje doba dana i noći, 24/7/365, nedeljom i praznicima.


Instant plaćanja na trgovačkom mestu

Sva trgovačka mesta koja prihvataju plaćanja putem instant platne šeme će biti vidno obeležena sa IPS oznakom:
Detalji transakcije su sadržani u jedinstvenom IPS QR kodu koji sadrži sve neophodne podatke za izvršenje plaćanja.
Plaćanje se može izvršiti:

  • Skeniranjem IPS QR koda koji prezentuje trgovac na ekranu POS terminala ili mobilnog uređaja (pametni telefon, tablet) kad se radi o kupovini na prodajnom mestu
  • Skeniranjem IPS QR koda koji prezentuje trgovac u prodavnici kada se radi o kupovini na prodajnom mestu
  • Kreiranjem Vašeg IPS QR koda na mobilnoj aplikaciji i prezentovanjem istog trgovcu kada se radi o kupovini na prodajnom mestu

Registracija (za korisnike Eurobank Direktna mobilne aplikacije)

Prilikom prve prijave u aplikaciju  prikazaće Vam se ekran za aktivaciju opcij za korišćenje Instant plaćanja na prodajnom mestu . Na samoj stranici prikazaće se osnovni detalji nove usluge.
Na sledećem ekranu imate mogućnost da se opredelite za račun koji želite da povežete za korišćenje ove usluge.
Takođe možete postaviti i iznos do koga možete vršiti plaćanja bez autorizacije mPIN-om (poput beskontaktnog plaćanja platnim karticama).

U svakom trenutku možete naknadno aktivirati/deaktivirati uslugu, putem glavnog menija u samoj aplikaciji na opciji Korisnički nalog> IPS Plaćanja.
Nakon završetka prijave, usluga je spremna za korišćenje. Nakon odjave iz aplikacije na početnom ekranu opcije IPS Skeniraj i IPS Pokaži, će promeniti boju (postaju aktivne) i možete početi sa plaćanjem putem Vašeg mobilnog uređaja.

Nakon završetka prijave, usluga je spremna za korišćenje. Nakon odjave iz aplikacije na početnom ekranu opcije IPS Skeniraj i IPS Pokaži, će promeniti boju (postaju aktivne) i možete početi sa plaćanjem putem Vašeg mobilnog uređaja.

Top